De afgelopen jaren heeft Maarten Arts bij verschillende clubs en voetbalbonden in binnen- en buitenland zijn Pro Goal Methode gedemonstreerd in theorie en praktijk. Arts was o.a. werkzaam bij FC Utrecht, Lierse SK en het Nationale Elftal van Saoedi-Arabië dat onder leiding stond van Frank Rijkaard. Nadat hij onlangs terugkwam na zijn werkzaamheden als Head Goalkeeping bij Al Wahda in Abu Dhabi, startte hij zijn eigen Goalkeeping Consultancy: MAGC.

Op gezette tijden zal Arts trainersclinics verzorgen. Tijdens deze clinics wordt de Pro Goal Methode gepresenteerd in theorie en praktijk. In de theorieblokken komen o.a. het aanvallen van de bal, de wedstrijdanalyse en de organisatie van spelhervattingen aan bod. Ook zullen aan de hand van vele praktijkvoorbeelden de belangrijkste aspecten van het keepersvak aan bod komen. In de praktijkblokken zal Arts de technische en tactische aspecten van zijn methode, zoals hij die zelf ook hanteert, demonstreren met 2 seniorenkeepers.  Gedurende het 2e deel van de cursus wordt er met 4 jeugdkeepers gewerkt en wordt o.a. de organisatie van spelhervattingen verdedigend besproken, hetgeen de cursus ook zeer interessant maakt voor (groeps)trainers.

BASISCURSUS
Aan de cursus kunnen keeperstrainers, trainers, begeleiders en seniorenkeepers vanaf 17 jaar deelnemen. De deelnemers ontvangen een deelnamecertificaat en een werkmap.

In de toekomst kunnen alleen trainers die in het bezit zijn van het Pro Goal certificaat nog meewerken aan de verschillende keepersdagen en -kampen in binnen- en buitenland. Ook trainers die groepstrainer willen worden bij een van de vele locaties van Keepersscholen.nl moeten in het bezit zijn van het Pro Goal certificaat.

Kijk regelmatig op onze pagina voor de geplande cursusdata en locaties. Wil je zelf een Pro Goal trainerscursus op jouw vereniging organiseren? Stuur dan een e-mail naar info@progoal.nl

Tot ziens op een van de Pro Goal trainerscursussen!

Maarten Arts   
 | Meer